Back to the Future Liburnicon – proslava prvog jubileja!

Liburnicon 2015, News

Došla je i ta godina koju sanja svaki kon – prvi jubilej!

Kada su prvi organizatori sad već davne 2006. godine u Villi Antonio pokrenuli ovaj projekt kao mladi entuzijasti, vjerojatno nisu ni slutili da će u kolovozu 2015. organizirati svoj jubilarni 10. Liburnicon.

11538977_1168438893182946_6662268987518645253_o

Pa iako su danas zaposleni, neki i oženjeni, a gotovo svi nešto okruglijih trbuščića nego prije, prvotna strast za predstavljanjem dobre konvencije svejednako gori u geekovskim srcima.

logo 2015Njima su se, naravno, pridružile i mlade snage druge i treće liburniconske generacije kako bi preuzele kormilo i omogućile začetnicima projekta da konačno posjete svoj festival kao posjetitelji-emeritusi.

Tijekom ovih godina smo se neprestano razvijali, aktivno pratili trendove u Sf&fantasy fandomu, uspostavili međunarodne veze, afirmirali se kao jedan od opatijskih brendova, eksperimentirali i, naravno, griješili. Ali Gondor nije nastao u jedan dan niti se Jedij postaje preko noći, pa smo tako i mi na temelju svog iskustva naučili štošta.

Sastanak organizacije Liburnicona

Sastanak organizacije Liburnicona

Jubilarni deseti festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će se od 21. od 23. kolovoza 2015. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” u Opatiji. Liburnicon se tako vraća opuštenijoj atmosferi, a ove smo godine pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja što je jedna od glavnih karakteristika Liburnicona.

Radni sastanak Tima za program

Radni sastanak Tima za program

Program (o kojem ćemo više u sljedećim objavama) će, po dobrom starom običaju, obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu sa glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – Povratkom u budućnost!