Igraonica – stolne igre

Liburnicon 2016, Novosti

Meanwhile in Game room… ponešto za svakoga! Volonteri udruge Igranje prezentirat će moderne društvene igre i objašnjavati pravila, održat će se Czech Games Edition prezentacija i demo igara, GOT turnir, Jungle Speed Madness turnir i Post-apokaliptični RPG: Degenesis.

U nastavku pogledajte što će se u međuvremenu nuditi u Game roomu:

 

Udruga Igranje

igraonica- igranjeI ove godine ćete u Liburniconovom gameroomu sresti Udrugu Igranje i njihove vrijedne i simpatične volontere. Oni će, kao i dosadašnjih godina, prezentirati moderne društvene igre, objašnjavati pravila i pomoći posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Svi posjetitelji imat će priliku odigrati neke od mnogobrojnih igara u bilo kojem trenutku koji im odgovara, jer će u igraonici uvijek biti netko od volontera.

Za igranje će biti dostupni klasici poput: Ticket to Ride (u kojemu putujete vlakom po Europi), Carcassone (gdje stvarate srednjovjekovne dvorce, gradite ceste, samostane i okupirate polja), Lords of Waterdeep (u kojem pokušavate postati najmoćniji lord u gradu Waterdeepu) te mnogi drugi koje ste možda već probali (Istanbul, Takenoko) i neki skroz novi (Castles of Mad King Ludwig), kao i brojne male i velike party igre koje možete zaigrati u pauzama između ostalih aktivnosti ili dvije pive. ;)

I ove godine nosimo popularne SF naslove: Battlestar Galactica (igra skrivenih uloga u kojoj možda ni ne znate, ali ste zapravo Cylon), Star Trek Deck Building Game (isprobajte jedan od tri različita scenarija: exploration, Klingon civil war ili kooperativnu borbu s Borgom) i druge.

Ove ćete godine posebno moći uživati i u jednoj od najpopularnijih novijih igri s postapokaliptičnom temom – metakooperativnom Dead of Winteru – prvom u Crossroads serijalu, gdje se udruživanje snaga potrebno za preživljavanje isprepleće s pojedinačnim više ili manje bolesnim psihičkim potrebama (obavezno isprobati!).

https://boardgamegeek.com/boardgame/150376/dead-winter-crossroads-game

Garantiramo da ćete se i ove godine odlično zabaviti u gameroomu!

 
igraonica - CGECGE (Czech Games Edition) prezentacija i demo igara

Naši volonteri će održati prezentaciju i demo igara Alchemists, Galaxy Trucker: Missions i Codenames (Spiel des Jahres 2016). Ako ste hrabri, pustolovni i željni dobre zabave posjetite naš štand. A možete se i prijaviti na naše turnire s bogatim nagradama.

  

 

igraonica - turnir codenamesCodenames Turnir (Czech Games Edition)

Oduvijek ste htjeli biti tajni agent? A volite i igre riječima? Onda je ovaj špijunski turnir baš za vas! Skupi ekipu i osvoji igru Codenames (Spiel des Jahres 2016)!!

Codenames je zabavna i brza igra riječima (na engleskom) u kojoj dva suprostavljena Spymastera znaju tajne identitete 25 agenata. Svaki spymaster daje svojem članu tima clue na osnovu kojeg njihov suigrač mora pogoditi pravu riječ/karticu koja pripada njihovom, a ne tuđem agentu, istovremeno izbjegavajući karticu ubojice.

 

igraonica - cge galaxy turnirGalaxy Trucker Turnir (Czech Games Edition)

Htjeli ste biti Han Solo i upravljati Millennium Falconom? Uđite u ulogu kapetana svog svemirskog broda te letite po cijelog galaktici prenoseći vrijedne resurse. Ali to nije tako lagano jer na putu susrećete mnoge opasnosti, od kiše meteora preko pirata pa čak i do ratnih zona. Ali jednu stvar sam zaboravio reći: sami slažete svoj svemirski brod, tako da baš i nije toliko drugačije od Millennium Falcona. Pridružite se epskom turniru i osvojite vrijedne nagrade.

 

igraonica - got turnirTurnir: A Game of Thrones: The Board Game – powered by HBO Adria

Šest igrača, bezbroj izdaja. Ova odlična igra ostavit će samo JEDNOG pobjednika da zavlada u svih sedam kraljevstva!

 

 

Turnir: Jungle Speed Madness

Munjeviti refleksi, koncentracija, mirna ruka. Zgrabi totem i nemoj pogriješiti!
Izazivamo vas i ove godine na turnir u popularnoj brzoj igri Jungle Speed! Savršena za zabave i druženja, kratka i s garancijom smijeha i adrenalina.

 

igraonica - rpgPost-apokaliptični RPG: Degenesis

Ljubitelji role-playing igara, ili oni koji će to tek postati, iskoristite priliku doći na predstavljanje nagrađivanog post-apokaliptičnog RPG-a Degenesis. Igra je smještena u zamišljenoj verziji Europe, 500 godina nakon što je civilizacija uništena kišom meteora. Svijet se polako obnavlja i preživjeli pokušavaju obnoviti uništeno.
Inspirirajući trailer možete pogledati ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=0Tw3KaMr8wk