Igre i kvizovi

Liburnicon 2014, Novosti

Ovdje možete pročitati neke od najava za igre i kvizove na festivalu Liburnicon 2014 – Superhero edition i pripremiti se, jer pobjednici uvijek osvajaju bogate nagrade, a posjetitelj s najviše pobjeda postaje superhero!

KRIŽIĆ – KRUŽIĆ u Međuzemlju lotr tic tac toe

lotr tic tac toeMislite da znate sve o Gospodaru prstenova? A kako stojite sa strategijom? Osjećate da je sreća na vašoj strani? Zaigrajte Križić – kružić u Međuzemlju i dokažite da ste u pravu! Nećemo stati s igrom dok ne ostane samo Jedan. Pobjednik, naravno. Točnim odgovorom na pitanje vezanim uz Tolkienova remek-djela upisujete svoj znak u željeno polje i nadate se da protivnik zna manje od vas te će vam omogućiti da skupite tri Prstena (ili Mača) u nizu. Prijaviti se mogu pokedonci ili ekipe, a igra će trajati u ciklusima dok ne ostane samo jedan pobjednik. Nju ili njega ćemo nazvati Masterom strategom, Tolkienovim fanom broj 1 i miljenikom Fortune.

Kviz “Iz seljaka u junaka”

Ma koliko puta zlo bilo pobijeđeno, borba protiv opakih bića iz dubokog podzemlja, mračnih šuma, trulih močvara i sivih planina nikad ne prestaje. Još interaktivniji i zabavniji, još povezaniji s pričom i još izazovniji, poznati Liburniconski kviz pružiti će najsposobnijim herojima priliku da po šesti put trijumfiraju nad silama zla i ostanu zapamćeni kao najopasniji D&D igrači 2014. godine. Služeći se naširoko rasprostranjenim D&D 3.0 i 3.5 izdanjima, kviz će obuhvatiti sve što se treba znati za preživljavanje u fantastičnom svijetu, od anatomije čudovišta i nacrta oružja do pitanja religije i metamagijskih tajni.

Kviz “Who is that monster?!”

Za sve koji misle da Monster Manual znaju napamet, ili da barem imaju zavidno znanje o čudovištima koja vrebaju u D&D svijetu, dolazi novi zabavni kviz. Uz formu asocijacija i kratkih opisa neke D&D kreature, na igračima je da što prije pogode o kojem se čudovištu radi. Aberration je? Iz podzemlja? Ima psionic abilities? A nije mindflayer? Živi u vodi? Koliko još asocijacija treba da bi pogodili, i možete li to napraviti prije ostalih?

Chronicles of Eiril

Chronicles of Eiril je autorska pen and paper igra bazirana na svima poznatom Vampire the requiem sistem. Svijet čuda, magije i tamnih snaga koje čekaju iza svakog kuta spremne da napadnu naših 5 hrabrih heroja! Grontoit, Chell, Aya, Eimoz i Taish čekaju hrabre igrače da uzmu kontrolu nad njihovim životima i spase svijet Eiril od tamnih snaga i pročiste ga svjetlom!

Superheroji astronomije

Tko su superheroji astronomije i srodnih znanosti, kojima dugujemo mnogo toga što danas znamo? Ako mislite da ih znate, zaigrajte u ovome kvizu i usput osvojite i nagrade. Ako i ne znate, svejedno se pridružite – ovaj zabavno-edukativni kviz otkrit će vam odgovore na mnoga pitanja.

LARP “Pokret otpora”

(šest igračica/igrača) Mala skupina boraca za slobodu u tajnosti priprema veliki pothvat, koji će uzdrmati mrskog neprijatelja, možda dovesti do preokreta u ratu, pobjede i oslobođenja. Iznimno je važno da nitko ne dozna što pripremaju. No, mogu li vjerovati jedni drugima?

Promocija ‘rvackog card gamea “Korupcija”

Pošteno, majke mi….

Promocija Hrvatskog card gamea „Česi“

Dođoh, vidjeh, umroh… Iskušajte novi ‘rvacki card game i provjerite imate li dovoljno znanja, intelekta, snalažljivosti i sreće kako bi pomogli češkim turistima da prežive ljetovanje na opasnim i izazovnim obalama Jadrana.

Ultimate Superhero Showdown

Can you prove you are THE best Superhero out there? Sign up and get a chance to fight your way to the top with spectacular challenges! Možeš li dokazati da si baš TI najbolji Superheroj ovdje? Prijavi se za šansu da se izboriš do vrha kroz spektakularne izazove!

Star Trek boćanje

Zemlja je opet domaćin Intergalaktičkog prvenstva u Star Trek boćanju! Federacija, Romulanci, Dominion i Klingonci natječu se za planetarnu prevlast. Dođite sudjelovati ili navijati! I čuvajte se Borga!

Marvel & DC Superhero (and Villain) Kviz!

Testirajte svoje znanje o silnim herojima i zlikovcima iz obje stripovske strane! Samo najveci geek/nerdovi imaju šansu za pobjedu! Marvel fanovi nađite si DC prijatelja (i obrnuto) te se prijavite za natjecanje u parovima!

Dungeon World

Dungeon World je staro školska igra uloga s modernim pristupom i jednostavnim pravilima. Uronite u fantastičan svijet magije, bogova, demona, dobra i zla i probudite maštu u vama.

Samurai Gunn

Samurai Gunn je munjevito brza retro 2D tučnjava, gdje igrate u ulozi samuraja. Svaki samuraj je naoružan mačem i pištoljem s 3 metka po životu. Disciplina, znanje i brzi refleksi su ključ za skretanje metaka i obezglavljenje svojih neprijatelja. Primite se kontrolera, mača i pištolja i dokažite na turniru da ste častan samuraj.

Povlačenje užeta – Superhero vs Villains

Povlačenje užeta Superhero vs Villains – vječna borba dobra i zla dobiti će još jedan obrat na festivalu Liburnicon. Tko će pobijediti vidjet ćemo…